Boek project

Briefing

Geef je eigen interpretatie aan het boek dat je gelezen hebt. Het verhaal is het startpunt, maar jouw beleving en interpretatie worden het uitgangspunt van je concept. Geen standaard uitgave, maar er komt een zeer gelimiteerde bibliofiele uitgave op de markt.

Mijn boek

Het boek dat ik gelezen heb voor dit project is Judas Kus. Dit is een thriller geschreven door Linda Jansma van 29 juni 2016.

In het kort:

Het boek wordt vertelt in 3 perspectieven. Alle perspectieven worden gelinkt aan een auto ongeluk dat zich heeft afgespeeld in het verleden. Maar wat de 3 personages met elkaar te maken hebben, is aan het begin echt een raadsel. Langzamerhand kom je erachter wat er allemaal aan de hand is. Het is een spannend boek.

Concept

Voor mij was het boek echt een puzzel. Je raakt in het begin erg in de war van de verschillende perspectieven, maar dat wordt later steeds duidelijker. Hierdoor heb ik de link gelegd bij een letterlijke puzzel. Wanneer je een puzzel maakt, vormen alle stukjes één beeld. 

Mijn boek heb ik dus gemaakt tot een puzzel, alle stukjes samen vormen de clue van het verhaal.

 

Het ontwerp

Het ontwerp heb ik gebaseerd op de krantenstukken waarmee de drie personages aan elkaar verbonden zijn. Alle personages lezen telkens hetzelfde stuk uit de krant. De puzzeldoos is de voorpagina van de krant. Hierop staat de titel, schrijfster, de 4 delen van het boek, de illustratie van de puzzel, de tekst van de achterkant van het boek en een woordzoeker met belangrijke termen in het boek. Elk puzzelstukje is een deel van het boek. Hoe verder je in het boek bent, hoe duidelijker het verhaal wordt.

Uitwerking

De illustraties in het boek zijn in dezelfde tijd als de voorkant van de puzzel. Deze illustraties versterken het verhaal.